Leiderschap door verbindingen: Een meeslepende expeditie met vluchtelingen

Ervaar de kracht van verbonden leiderschap in een meeslepende driedaagse expeditie.

Bundel je krachten met vluchtelingen en begin aan een transformerende reis die een blijvende impact zal hebben op je leiderschapsvaardigheden en mindset.

2,5 dagen training + 1 reflectiedag
Pelt, België
Voor ervaren leiders en ondernemers
€2.600 - Inclusief 2 overnachtingen. In aanmerking voor subsidies.

Stel je een wereld voor waarin leiderschap niet wordt bepaald door je positie, maar door je vermogen om je team te verenigen en kracht te geven.

Wij geloven dat echt leiderschap niet alleen te maken heeft met het managen van zaken, maar met het leiden en inspireren van mensen.

Tijdens deze transformatieve reis zul je deelnemen aan co-creatie oefeningen met een groep vluchtelingen, waarbij je uitgedaagd wordt om sociale barrières te doorbreken en de juiste connecties op te bouwen om de groep naar succes te leiden. Deze ervaring voedt je zelfreflectie en begrip van verbonden leiderschap om je persoonlijke leiderschapsactieplan op te stellen.

Als onderdeel van onze sociale impact reserveren we in elk leiderschapsprogramma 2 plaatsen tegen kostprijs voor sociale ondernemers of non-profits. Neem contact met ons op om je aan te melden voor deze plaatsen!

Leer de ongelooflijke kracht van verbonden leiderschap

 1. Toekomstbestendig: Leer innoveren en pas je leiderschapsstijl aan om te slagen in de meest onzekere contexten.
 2. Inclusief: Leer individuele vaardigheden binnen het team te identificeren en te benutten en zorg voor een veilige ruimte waarin elk talent zich kan ontplooien.
 3. Inspireren: Mensen inspireren en verenigen rond een gemeenschappelijk doel, om collectieve inspanningen te stimuleren en buitengewone resultaten te behalen.
 4. Empathisch: Leer anderen te begrijpen en met hen in contact te komen om vertrouwen te kweken en een positieve werkomgeving te creëren waarin je team zich kan ontwikkelen.

Volgende expeditie:

Trainingsdata
Dag van reflectie
Beschikbaarheid
05.06.2024 - 07.06.2024
24.06.2024
Open voor registratie

Wat levert het je op?

Een levensveranderende ervaring, vertaald naar je professionele realiteit
Scherp je persoonlijke ambities aan om een sterkere leider te worden
Je actieplan opstellen om je leiderschapsambities waar te maken
Netwerken met gelijkgestemde leiders uit verschillende sectoren
Inspirerende en ervaren begeleiders
Hogere leercurve en lessen die beklijven, dankzij ervaringsleren

Hoe onze klanten hun training beschrijven

"Geweldige meeslepende ervaring, geweldige verbinding, super feedback van de Telenet deelnemers, 100% impactvol! Bedankt StreetwiZe!"

Anne Lenaers

"Onze organisatie gelooft in een leiderschapsstijl die werkt vanuit gelijkwaardigheid, respect en integriteit. De hiërarchische vorm van leiderschap, waarbij de leider alle kennis in huis moet hebben, is beperkt in de huidige zakenwereld/cultuur. Dat is precies de reden waarom we de StreetwiZe Expeditie in ons Lead Smart Programma hebben opgenomen, omdat het je uitdaagt om die competenties aan te boren. StreetwiZe biedt ons de mogelijkheid om toekomstige leiders in een veilige omgeving te laten samenwerken met een doelgroep die buiten hun comfortzone ligt. Naar onze mening is het de ideale manier om je leiderschapsvaardigheden aan te scherpen."

Hans Vernimme

Ontmoet onze partner en gastheer:
het Rode Kruis Centrum in Pelt

Ga op een meeslepende leerreis met vluchtelingen in het Vluchtelingencentrum Overpelt. Het opvangcentrum in Overpelt was een van de allereerste in België. Sinds 1991 worden hier alleenstaanden en gezinnen opgevangen.

Samen worden we een win-win-win-win!

WIN als leider

Verbonden leiders verwerven de essentiële vaardigheden om betekenisvolle relaties te cultiveren, inclusiviteit te bevorderen en samenwerking te inspireren.

WIN als vluchteling

Vluchtelingen worden sterker door samenwerking en betekenis. Ze voelen zich gewaardeerd en gezien.

WIN als organisatie

Betere leiders stuwen hun organisatie naar succes, inclusief verhoogde productiviteit, innovatie en werknemerstevredenheid.

WIN als straatkind

De winst van StreetwiZe wordt opnieuw geïnvesteerd in het vluchtelingencentrum & MobileSchool.org om een 360° positieve impact te garanderen op de cursisten, bedrijven en de maatschappij.

Een voorproefje van de agenda

Dag 1

VOORBEREIDEN

 • Keynote door Arnoud Raskin
 • Een ontvankelijke mentaliteit creëren
Dag 2

VERBINDEN

 • Inschepen in het vluchtelingencentrum
 • Maak contact en ga de dialoog aan met je vluchtelingenteamgenoten
 • Vooroordelen en beperkende overtuigingen uitdagen
Dag 3

CREËREN

 • Conceptontwikkeling
 • Prototype maken en testen
 • Vier de teamresultaten

PAUZE

 • Een pauze van 2 weken om de ervaring te laten bezinken
Dag 4

REFLECTEREN

 • De waarnemingen en ervaringen verbinden met bestaande kennis en theorieën
 • Inzichten toepassen in persoonlijk actieplan

De begeleiders

Arnoud Raskin, medeoprichter van Mobile School en StreetwiZe, is een veelgeprezen sociaal ondernemer, Ashoka Fellow en auteur van "StreetwiZe: What Managers Can Learn from Street Children".

Eric Vanbiervliet heeft uitgebreide ervaring in leren, organisatieontwikkeling en leiderschap, met een passie voor faciliteren, coachen en adviseren van medewerkers, managers.

Joyce Van Eijndt beheert en stroomlijnt de backoffice van MobileSchool.org en biedt ondersteuning voor StreetSmart, evenementen, campagnes en algemene administratie en logistiek.

Joris Calsius is centrummanager van het opvangcentrum Overpelt bij Rode Kruis-Vlaanderen, met meer dan 20 jaar ervaring, waarvan 8 jaar in de dagelijkse operationele leiding.

Wat moet je meenemen? Absoluut niets. Alles is inbegrepen in de prijs!

Inbegrepen in de trainingskosten:

 • Accommodatie voor twee nachten
 • Ontbijt - lunch - diner
 • Vervoer van het hotel naar de receptie
 • Trainingsmateriaal

Reserveer nu je stoel

Als je nog vragen hebt over deze expeditie, stel ze dan gerust.

(Alle velden zijn verplicht)
Hartelijk dank! Je inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Deze expeditie komt in aanmerking komt voor subsidies

Al onze opleidingen komen in aanmerking voor KMO-Portefeuille subsidies. Lees meer over de KMO e-wallet, vereisten, bedragen en aanvraagprocedures op de website van Vlaio.

StreetwiZe ontwikkelt leerproducten met een grote impact voor bedrijven, geïnspireerd door de complexe en competitieve realiteit van straatgemeenschappen. Met een unieke combinatie van academisch onderzoek, zakelijke inzichten en ongecompliceerde street savviness ondersteunen we bedrijven en hun werknemers bij het omgaan met verandering, het ontwikkelen van leiderschap en het bevorderen van welzijn.

Alle winsten van StreetwiZe worden geïnvesteerd in MobileSchool.org om een 360° positieve impact op deelnemers, bedrijven en de maatschappij te garanderen.

Meer informatie over onze purpose