Inclusie en diversiteit

Nu we steeds meer samenwerken met collega's met verschillende achtergronden en perspectieven, wordt het bevorderen van inclusiviteit essentieel om het volledige potentieel van onze teams te ontsluiten en betere resultaten te behalen. Door de kracht van inclusieve praktijken te begrijpen, kunnen we een omgeving creëren waarin ieders stem wordt gewaardeerd, ideeën vrijelijk worden gedeeld en diverse perspectieven worden omarmd.

Inclusie en diversiteit

Is het je wel eens opgevallen dat we, ondanks het stimuleren van diversiteit, vaak moeite hebben om alle individuen te betrekken bij reguliere vergaderingen? Onderzoek toont aan dat 88% van de tijd groepsbeslissingen niet beter worden genomen dan individuele beslissingen omdat niet iedereen erbij betrokken wordt. Dat is waar inclusie om de hoek komt kijken.

Inclusie gaat over het erkennen van de inherente waarde en waardigheid van alle individuen, hen in hun kracht zetten en een gevoel van erbij horen in stand houden. Onze workshop, gebaseerd op de definitie van de Ferris State University, neemt je mee op een reis om een cultuur van inclusie te creëren, waarin ieders waarden, talenten, overtuigingen, achtergronden en manier van leven worden gewaardeerd.

Tijdens onze workshop gaan we dieper in op de valkuilen van samenwerken in teams en onderzoeken we hoe we deze kunnen overwinnen. We bespreken het belang van psychologische veiligheid, het verschil tussen waardering en erkenning en het belang van processen bij het creëren van een inclusieve cultuur. Aan het einde van de workshop heb je een uitgebreid begrip van wat inclusie is, wat een inclusieve cultuur inhoudt en welke praktijken je kunt implementeren om een inclusieve omgeving te creëren.

Ga met ons mee op deze transformatieve reis en creëer een cultuur waarin iedereen zich gewaardeerd en opgenomen voelt.

OUTCOME:

Na deze workshop zul je het begrijpen: [[nl]]Na deze workshop heb je inzicht in:

  • Wat inclusie is
  • De valkuilen van samenwerken in teams
  • Wat een inclusieve cultuur is
  • Welke praktijken u kunt toepassen om een inclusieve cultuur te creëren

FORMATEN: 
  • Workshop
  • Webinar
  • Masterclass
Neem contact met ons op

Connecteer

MEESLEPENDE ERVARING

Immersieve expeditie @ Gevangenis Leuven

WORKSHOP

Psychologische veiligheid

WORKSHOP

Feedback tot Feed Forward

TEAMBUILDING

Teambuilding Empathie

WORKSHOP

Verbinden met empathie

WORKSHOP

Conflictbeheersing